Mark Webber is nog steeds niet zeker van zijn toekomst. De Australiër ondertekende eind 2004 een contract bij Williams voor twee jaar, met na twee jaar een optie om twee jaar bij te tekenen. Die optie liep echter afgelopen zondag af en Frank Williams heeft nog niets laten weten. De reden waarom zou de loonsverhoging zijn die Webber in zijn contract heeft staan, die Williams nu niet meer kan betalen. Het Britse team beleeft een rampseizoen, moet het stellen met een klantenversie van de Ford-Cosworth-motor en heeft amper tien puntjes kunnen verzamelen op twaalf races. Frank Williams weet niet wat hij moet doen, want ook Renault aast op Webber als vervanger van Fernando Alonso. De bijna 30-jarige Australiër heeft nog steeds Renault-teambaas Flavio Briatore als manager.

Webber vertelde aan AAP : We werken verdomd hard om te slagen, en ik geloof dat het ook zal lukken. Als het originele plan niet werkt zullen we het anders moeten aanpakken. Of Webber dan naar Renault zou trekken, nu Williams tegenvalt ? Als er de keuze is tussen Kimi (Räikkönen) en Mark Webber, dan kiezen ze zonder twijfel voor Kimi. Dat is gewoon zo, dat is het leven.

Williams is overduidelijk de tweede optie voor Webber, die eind 2004 ook al de keuze had tussen Renault en Williams. Toen koos de Australiër voor Williams omdat die beter presteerden in het jaar voordien, iets wat hem uiteindelijk zuur te staan kwam. Maar Webber vertrouwt er in dat het volgend jaar beter zou kunnen gaan bij Williams. Het kan onmogelijk slechter gaan dan dat het nu gaat. Maar dan zal het wel met een loonsvermindering zijn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter