Er wordt vaak gezegd: duct tape fixt alles. Dit ultieme kleefmateriaal is natuurlijk een geniale uitvinding. Wat er ook loslaat, duct tape zorgt ervoor dat het weer vast komt te zitten. Geen wonder dat duct tape óók regelmatig in de Formule 1 terug te zien is. In dit artikel lees je waarom een engineer van RedBull met duct tape in de weer was, hoe duct tape voor tijdswinst kan zorgen en waarom Verstappen online duct tape koopt.

Tape als easy fix
Het levert een grappig beeld op: een engineer van RedBull met een rol tape in zijn hand. Toch is het minder raar dan je wellicht denkt. Met de gigantische krachten die vrijkomen bij een race, kan het zomaar zijn dat er onderdeel van de bolide los komt te zitten. En dat is wanneer je engineers wel eens in de weer ziet met rollen tape. Eerlijk is eerlijk: dit is géén duct tape. Dit tape wordt vaak aangeduid met de naam ‘helicopter tape’ en vindt zijn oorsprong in de luchtvaart. Het is dun, transparant, super sterk en plakt ontzettend goed – perfect voor een easy fix.

Tapen voor tijdswinst
En dat is nog niet alles. Helicopter tape kan zelfs tijdswinst op het circuit opleveren. Met helicopter tape kun je de auto trimmen. Oftewel: deze nóg strakker en aerodynamischer maken door naden en oneffenheden af te plakken. Op die manier ontstaat er meer efficiëntie en minder luchtweerstand, met name merkbaar op rechte stukken. Alhoewel het geen wereld van verschil gaat maken, kan zelfs een minimaal tijdsvoordeel al een overwinning betekenen.

Verstappen en duct tape
Ook Max Verstappen maak je blij met tape. Als hij niet in de cockpit van zijn Formule 1-wagen zit, brengt hij zijn tijd namelijk veelvuldig door op zijn racesimulator. Het racen op de racesimulator houdt hem ook in de wintermaanden scherp en gefocust. Die racesimulator krijgt in die tijd behoorlijk wat te verduren, maar daar heeft Verstappen een goede oplossing voor gevonden: duct tape. In een interview gaf hij toe dat hij online “flink wat rollen” heeft ingeslagen om zijn racesimulator rijdende te kunnen houden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *