Volgens Honda-CEO Nick Fry wil Jenson Button zijn contract bij het team verlengen, het zou gaan om een nieuwe deal voor nog eens drie seizoenen. De Brit rijdt al sinds 2003 bij het Japanse team en behaalde één overwinning tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2006..

Dat Button aandringt op een contractverlenging is opmerkelijk. Honda beleefde een dramatisch 2007, maar volgens Fry toont Button zijn vertrouwen in het team om samen te werken naar een succesvolle combinatie.

Onze relatie met Jenson en zijn managnement is fantastisch. vertelde Fry aan ITV. Hij is erg belangrijk voor het team. Hij heeft een grote bijdrage aan de groei van het team en de mensen die we hebben weten te verzamelen. Uiteraard kijkt hij ook naar de toekomst en ons doel is om hem wereldkampioen te maken. Honda en Jenson Button horen gewoon bij elkaar.

Volgens Fry is het doorzettingsvermogen van Jenson en de manier waarop hij met tegenslag omgaat de belangrijkste reden voor het team om met hem door te gaan: Jenson wordt ieder jaar beter. Vorig jaar was het een moeilijk jaar voor ons, maar hij bleef zich gewoon als persoon en coureur ontwikkelen. Hij is zeker iemand die we voor een langere periode willen vastleggen. waarmee Fry te kennen heeft dat een verlenging van het contract dichtbij is: De deal zal nu nog niet afgerond worden, maar ergens later dit jaar. We hebben geen haast, we hebben een goede relatie en kunnen dus de tijd nemen.