Timo Glock werd op 18 maart 1982 geboren in het Duitse stadje Lindenfels. Al snel bleek hij een veelbelovend talent te zijn en in 2002 werd hij derde in het Duitse Formule 3-kampioenschap. Het jaar nadien werd hij vijfde in het Europees Formule 3-kampioenschap en won hij drie races. Ook nam hij deel aan de Marlboro Masters in Zandvoort, al was die deelname niet succesvol te noemen.

Dankzij de nodige connecties kwam hij in contact met Eddie Jordan. Die stelde hem in 2004 voor als testcoureur van Jordan Grand Prix, en toen er sponsorproblemen ontstonden met vaste coureur Giorgio Pantano kreeg de 22-jarige Duitser zijn kans. In Canada debuteerde hij alles behalve slecht en eindigde hij op een zevende plaats. Dat was voorlopig de enige race die hij mocht rijden, maar toen Pantano in september aan de kant werd geschoven werd Glock gepromoveerd tot een vast zitje. Hij scoorde geen punten meer, met de twee puntjes uit Canada eindigde hij negentiende in het kampioenschap.

Voor 2005 was er geen vast stoeltje meer beschikbaar en Glock wou racen. Hij stak de Atlantische Oceaan over en kreeg een contract bij Rocketsports Racing in de Champ Cars. Daar behaalde hij één podium en werd hij achtste. Toch was het niet echt wat Glock zocht. De Formule 1 was en bleef zijn hoofddoel, dus keerde hij terug naar Europa.

Hij vond onderdak bij BCN Competicion in de GP2-Series. Twee overwinningen en vijf podiums bezorgden hem een vierde plaats in het eindklassement en daarmee ontpopte hij zich tot één van de kanshebbers voor de titel in 2007. En zo gebeurde het ook. Hoewel het nipt was en hij veel fouten verloor op domme manier (zoals in Frankrijk toen hij en zijn teamgenoot bij de start uit de race crashten door elkaars fout), Glock won vijf races en mocht tienmaal op het podium plaatsnemen.

In de Formule 1 bleven die prestaties ook niet onopgemerkt. Glock was testcoureur van BMW.Sauber, maar het was Toyota die hem benaderde. Of de Duitser zijn landgenoot Ralf Schumacher wou vervangen in 2008? Veel twijfels waren er in elk geval niet om het contract te ondertekenen.

[b]Debuut in de Formule 1  :[/b] 13 juni 2004, Grand Prix van Canada, Jordan-Ford, zevende
[b]Eerste race in de punten :[/b] 13 juni 2004, Grand Prix van Canada, Jordan-Ford, zevende

[b]Teams:[/b] Jordan (2004), Toyota (2008)

[b]Leefijd bij debuut     :[/b] 22 jaar, 2 maanden, 26 dagen
[b]Aantal seizoenen      :[/b]  1
[b]Aantal Grand Prix’     :[/b]  4
[b]Aantal punten       :[/b]  2
[b]Beste kwalificatie     :[/b] zestiende
[b]Beste resultaat      :[/b] zevende
[b]Aantal ronden verreden   :[/b] 243
[b]Aantal kilometers verreden :[/b] 1189.831

[b]Kampioenschappen[/b]
2004: 2 punten, negentiende   Jordan Grand Prix

[url=http://www.timo-glock.de]Officiële website van Timo Glock[/url]

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *