Max Verstappen zat er tijdens de eerste vrije trainingen op het Bahrain International Circuit goed bij. In de eerste training wist Max een achtste tijd te rijden, in training twee wist hij zich op te werken naar een knappe vierde plaats. Toch denkt Verstappen dat het halen van Q3 in de kwalificatie lastig gaat worden.

Verstappen over zijn verwachtingen: Op vrijdag ging het goed met een achtste en vierde plaats. Ik denk niet dat we dat kunnen vasthouden. McLaren, Williams en Force India zien er namelijk ook sterk uit hier en vooral de laatste twee kunnen nog wel wat vermogen bijschroeven voor de kwalificatie. Ook onze bandenkeuze zal het lastig maken. Ik heb namelijk maar een setje voor Q1 en Q2 en dat werkt waarschijnlijk niet goed met het nieuwe kwalificatiesysteem.

Er zal dus een perfecte ronde nodig zijn om door te stoten naar de beste acht. De bandenkeuze maakte Verstappen al ver voor het nieuwe kwalificatieformat bekend was en dat kan wel eens tegen hem werken: Het moet echt goed gaan in Q1 en Q2 om er door te komen. We hebben niet veel marge ten opzichte van de teams om ons heen. Die marge hadden we in Australië wel. Ik baal ervan dat we de bandenkeuze al zover van te voren moesten maken, die was namelijk gebaseerd op het oude kwalificatiesysteem. We zullen er het beste van gaan maken, alleen weten we nog niet hoe we dat gaan doen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!