Ron Dennis heeft officieel gereageerd op de straf die zijn team vandaag kreeg in verband met de beruchte spionagezaak. Die straf houdt in dat McLaren alle punten in het constructeurskampioenschap verliest en er nog 100 miljoen dollar boete bovenop krijgt (het geld dat ze zouden verdienen door de punten die ze hebben behaald, krijgen ze wel nog). De volledige verklaring van Dennis luidt als volgt:

Het belangrijkste is dat we dit weekend, de rest van het seizoen en elk seizoen kunnen gaan racen. Dit wil zeggen dat onze rijders verder kunnen strijden om het wereldkampioenschap. Na de zitting vandaag te hebben bijgewoond, aanvaard ik echter niet dat we verdienen om op deze manier te worden bestraft.

Het bewijs dat vandaag aan de FIA is gegeven door onze rijders, ingenieurs en personeel, laat duidelijk zien dat we niets van de gelekte informatie hebben gebruikt om een competitievoordeel te verkrijgen.

In de pers en op de zitting van vandaag is veel gezegd over e-mails en tekstberichten van en naar onze rijders. De Wereldmotorsportraad heeft verklaringen ontvangen van Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Pedre de la Rosa die categorisch zeggen dat er geen informatie van Ferrari is gebruikt door McLaren en dat ze geen vertrouwelijke informatie aan het team hebben doorgespeeld.

Het volledige ingenieursteam, meer dan 140 mensen, heeft verklaringen afgelegd bij de FIA, om te bevestigen dat ze de informatie van Ferrari nooit ontvangen of gebruikt hebben.

Wij hebben nooit ontkend dat één van onze werknemers de informatie van Ferrari thuis in zijn persoonlijke bezit had. De vraag is: werd deze informatie gebruikt door McLaren? Dit is niet het geval en is vandaag niet bewezen.

Er wordt ons ook voortdurend gevraagd: als McLaren de informatie niet gebruikte, waarom hebben Stepney en Coughlan dan al deze data over Ferrari verzameld? Daarover kunnen we alleen maar speculeren, aangezien noch Coughlan, noch Stepney vandaag bewijs hebben aangevoerd op de zitting. We weten echter wel dat ze allebei werk zochten bij andere teams, zoals reeds bevestigd door zowel Honda als Toyota.

Er zal geen enkel probleemn zijn voor het seizoen 2008: op geen enkel moment hebben wij eender welk intellectueel eigendom van eender welk ander team gebruikt.

We hebben de beste rijders en de beste wagens en we zijn van plan het Wereldkampioenschap te winnen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter