ING Race indexIn het jaar 2000 lanceerde de Formule 1 vanuit het hart van de Amerikaanse motorsport een nieuw charmeoffensief. Elk hoekje het bijna honderd jaar oude circuit ademt motorsportgeschiedenis uit. Indianapolis kreeg de bijnaam Brickyard omwille van de 3,2 miljoen bakstenen die vroeger het baanoppervlak vormde. Bij de asfaltering behield men één yard (ongeveer 1 meter) van die stenen.

Voor de F1 werd er speciaal een circuit aangelegd in het midden van de ovaal. Omdat er ook voor een deel over de ovaal gereden wordt gaan de rijders in Indianapolis het langst op hun gaspedaal staan. Toch win je hier niet alleen met pure snelheid.

Impact op de rijders

Er moet elke ronde 36 keer geschakeld worden, daardoor is de impact wat beperkt. Toch moeten de rijders geconcentreerd blijven rijden op het wat eenzijdige circuit, de minste fout stuurt de wagen de muur in.

Technische vereisten

Het meest kritieke punt in Indianapolis is het stuk waar over de ovaal wordt gereden. Vanaf de enige schuine bocht wordt er 24 seconden lang plankgas gegeven. De wagens bereiken een snelheid van 335 km/u, enkel op Monza gaan ze nog sneller. De motoren worden afgesteld om het onderste uit de kan te halen.

Circuit

Omdat het circuit is opgesplitst in twee delen, een zeer snel rechtstuk en een middenveld met trage bochten vinden veel rijders dat het circuit niet harmonisch genoeg is. Het is daarom moeilijk om het juiste ritme te vinden.

Wagen set-up

Deze race is interessant voor de strategen aan de pitmuur. Omdat er op 62% van het circuit plankgas wordt gegeven speelt het brandstofverbruik een grote rol. De twee pitstops moeten dus perfect worden gepland. Voor de ingenieurs biedt het circuit minder uitdagingen al moet er wel een compromis worden gemaakt tussen weinig vleugel voor het gedeelte op de banking en veel vleugel voor het middenveld.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter