In een interview met de Spaanse radiozender Cadena ser had Fernando Alonso te kennen gegeven dat hij zich niet helemaal thuis voelt bij McLaren en dat Lewis Hamilton een voorkeursbehandeling geniet. Het bericht staat hier te lezen. McLaren-teambaas Ron Dennis heeft nu gereageerd op de woorden van Alonso en zegt dat beide coureurs evenveel steun en hetzelfde materiaal krijgen.

Het is natuurlijk begrijpelijk dat bij iedere race de Britse of Spaanse pers bovenop de coureurs zitten en iedere mogelijkheid zullen grijpen om in te spelen op elk woord dat de coureurs zeggen. Soms worden de woorden ook uit hun context gerukt. En dat is gevaarlijk, wat dat kan een hele andere draai aan het verhaal geven.  zei Dennis.

Het Vodafone McLaren-Mercedes team bestaat uit mensen met een grote passie en competitieve mensen. Er is een gezonde competitie tussen de teams die aan de wagens werken. Maar ik kan je verzekeren dat beide coureurs hetzelfde materiaal krijgen, en gelijke kansen krijgen om de race te winnen en voor het kampioenschap te vechten.

Als je de uitspraken van Fernando goed leest, heeft hij gelijk. Hij is nog niet zo lang in het team en de relatie kan alleen maar doorgaan en verbeteren. aldus de Brit. We werken eraan om ons team groeiende te houden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!