Vorig seizoen kende Toyota een geweldig jaar jaar in de F1, het Japanse team behaalde vijf podiums, twee pole-positions en een vierde plaats in het WK bij de constructeurs. Dit jaar ligt de lat erg hoog, het Japanse team wil zeges en een derde plaats in het WK. Volgens Jarno Trulli wordt dit erg moeilijk om dit te realiseren.

Tijdens de wintertests reden meestal Honda , Renault of McLaren de snelste rondetijden, en ook Ferrari heeft bewezen snel te zijn. Trulli bevestigd: ” Honda en Renault zijn erg snel, en ook McLaren heeft bewezen mee te kunnen. Ik denk dat Honda en Reault op dit moment de beste papieren hebben.  “

De Toyota-coureur verwacht om die reden een moeilijk seizoen: ” We hebben ons huiswerk gedaan maar het zal lastig worden.We hebben heel veel getest en willen nu wel eens racen. Ik denk dat de temperaturen (in Bahrein, red.) ons zullen helpen, die liggen veel hoger dan bij de testritten en dat heeft een positieve invloed op onze prestaties.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!