Schumacher geeft toe dat hij vorig jaar meer dan eens ver van gemotiveerd was. De Ferrari-coureur kon na vijf seizoenen dominantie amper in de top zes rijden. “Wanneer je geen kans hebt om competitief te zijn, voelt het aan alsof het allemaal voor niets is en dan is het erg lastig om net dat extra beetje eruit te halen,” zegt de 37-jairge Duitser. Maar daar komt dit seizoen verandering in.

Niet alleen gaat het sportief veel beter, Schumacher startte op polepositie en reed iets meer dan een halve race op koppositie, ook krijgt hij volledig de steun van zijn gezin. Vrouwlief, zoon en dochter gaan vanaf dit seizoen elke race mee met papa Schumacher. Ook heeft hij op zijn helm in het Chinees drie namen laten schilderen : Corinna (zijn vrouw), Gina-Maria (zijn dochter) en Mick (zijn zoontje). “Nu is mijn gezin constant bij mij,” zegt Schumacher. “Dat motiveert met net meer als het wat minder goed gaat.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter