Nadat gisteren bekend werd gemaakt dat Sébastien Bourdais voor Scuderia Toro Rosso gaat testen, maakte teambaas Gerhard Berger openbaar dat hun twee coureurs voor volgend seizoen nog niet vastliggen. Het hele seizoen werd al het tegenovergestelde beweert toen men zei dat er geen reden was om één van hun huidige rijders aan de kant te schuiven. Naast Bourdais zijn er nog drie andere coureurs die kandidaat zijn om een vast racezitje te bemachtigen binnen het team. De 27-jarige Fransman vertelde dat de tijd om over te schakelen naar de Formule 1 op zijn einde liep en hij de overstap vanuit Amerika niet zal maken als het zou gaan om ‘maar’ een testzitje.

Het team zelf vertelde: Zijn test wordt gesteund door het Newman Haas-team, bij wie hij volgend seizoen zijn titel zou vededigen. Teambaas Gerhard Berger vertelde aan het Amerikaanse televisiestation SpeedSpeed en Liuzzi zijn beide goede coureurs, maar ze krijgen te maken met competitie voor het tweede zitje. Er zijn enkele mogelijkheden die we aan het bekijken zijn. Als je twee evenwaardige coureurs hebt, en daarvan heeft eentje een zak geld mee, is dat beter.

Sebastien Bourdais won het Formule 3000-kampioenschap in 2002, en toen hij niet in de Formule 1 geraakte trok hij naar de Verenigde Staten. Daar won hij dit jaar voor de derde maal op rij de titel in de Champ Car World Series, een prestatie die niet meer was geleverd sinds eind jaren ’40. Naast Bourdais maken ook Narain Karthikeyan, Tiago Monteiro en Robert Doornbos kans op een racezitje, samen met de huidige rijders Vitantonio Liuzzi en Scott Speed.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter