De organisatie van de Grand Prix van Singapore, die komend seizoen voor de allereerste keer op de racekalender staat, heeft bekend gemaakt dat de race om 20.00 uur lokale tijd zal starten. In België is het dan 14.00 uur. In Singapore zal de allereerste nachtrace ooit in de Formule 1 worden verreden op zondag 28 september.

De lichtinstallatie voor de race zal verzorgd worden door het Italiaanse bedrijf Valerio Maioli. Het circuit zal voorzien zijn van 1.500 schijnwerpers, de hoeveelheid licht die deze lampen produceren is genoeg om vier voetbalstadions mee te verlichten: Het hele circuit, inclusief de uitloopstroken, moeten constant verlicht zijn.laat het Italiaanse bedrijf weten. De uitloopstroken zijn echter wel minder belicht, om het voor de coureurs niet verwarrend te maken.

Niet alleen voor de rijders is het belangrijk dat het circuit goed verlicht is, er werd ook rekening gehouden dat de race goed te volgen moet zijn op televisie: De verlichting zal aan één kant van het circuit worden geplaatst, dat is ook de kant waar de camera’s worden opgesteld. Omdat Formule 1- wagens maar een meter hoog zijn, heeft dat minimale gevolgen voor de schaduw van de wagens. Hierdoor is het niet nodig om lichten aan beide kanten van het circuit te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *