Ferrari heeft in Istanbul Park haar tweede dubbelzege van het seizoen behaald, Massa won de race voor teamgenoot Raikkonen. Technisch directeur, Mario Almondo zei afgelopen week nog dat het Italiaanse team in alle resterende races de dubbel moest pakken om alsnog de wereldtitel te kunnen binnenhalen. Met nog vijf races te gaan heeft het rode team alvast haar eerste opdracht tot een goed einde gebracht.

Dat was onze zesde zege van het seizoen en de tweede dubbel na de Franse Grand Prix Zei Ferrari-teambaas Jean Todt. Dit was een droomrace met een droomresultaat dat ons erg blij maakt. Ik wil iedereen van het team bedanken, vooral de mensen van Shell.

In de Formule 1 mag je nooit opgeven omdat dingen heel snel kunnen veranderen en vandaag werkte alles in ons voordeel. In Monza rijden we onze thuisrace, daar willen we hetzelfde resultaat behalen. We zijn ons er echter van bewust hoe competitief onze naaste rivaal is.

Met de slotfase van het kampioenschap in zicht heeft Ferrari geen voorkeursbehandeling aan een bepaalde rijder, zoals met Michael Schumacher jarenlang wel het geval was. Feilpe Massa en Kimi Raikkonen hebben respectievelijk vijftien en zestien punten achterstand op kampioenschapsleider Lewis Hamilton. Door het kleine verschil tussen beide rijders vindt de kleine Fransman het ongepast om nu al een rijder een voorkeursbehandeling te geven.

Met het kleine verschil zou het ongepast zijn om een van onze rijders een voordeel te geven. Massa en en Raikkonen hebben twaalf sterke races gereden met een onderling verschil van maar één punt. Op dit moment hebben we nog dus geen enkele reden om een bepaalde strategie te ontwikkelen tussen onze beide coureurs.  Dat betekent dus dat beide coureurs voluit voor de overwinning kunnen gaan, met de cruciale fase in het kampioenschap wil de Ferrari-teambaas beide rijders gelijk behandelen, toch lijkt er het sterk op dat het team stilaan beter een keuze zou maken wil het dit jaar de wereldtitel aan zijn palmares toevoegen.

De achterstand in het kampioenschap is te wijten door onze eigen fout zegt de Franse teambaas: Ook de coureurs hebben fouten gemaakt, maarde meeste fouten zijn door het team gemaakt. Dat is echter normaal, want we zijn allemaal mensen en en mensen hebben de eigenschap soms fouten te maken.

Todt beseft dat het binnen halen van het kampioenschap een moeilijke opdracht zal worden: Alles is nog open. Het zal zoals gezegd een zware opdracht worden, maar we blijven vechten. Ik denk dat we deze lijn kunnen doortrekken.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *