Op verzoek van de Grand Prix Drivers Association (GPDA) is de tweede chicane op het circuit van Monza aangepast. Meteen na de Italiaanse Grand Prix van vorig jaar deden meerdere rijders hun beklag over de veiligheid van het circuit. In een verzoekschrift aan het circuitbestuur werd erop aangedrongen om de tweede chicane aan te passen.

Na lang onderhandelen heeft de circuitdirectie de eisen van de coureurs ingewilligd, die ook graag hadden gezien dat de chicane in een snelle rechts-links chicane veranderd zou worden, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Wel heeft de circuitdirectie er mee ingestemd om de grindbak rondom de bocht te vervangen door een asfaltstrook.

De rijders kunnen de wijziging deze week inspecteren tijdens de driedaagse testsessie, de Grand Prix wordt volgende week verreden.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!