The Stig, de vaste test uhm rijder van het BBC programma Top Gear, heeft de TF105 mogen testen. Hij deed dat vorige week in een evenementenhal in Londen. Omdat de test binnen in een gebouw was en op een extreem gladde ondergrond kreeg de Toyota van Bridgestone speciale slicks uitgerust.

Verder werden de versnellingen aangepast, de remmen op voorhand opgewarmd en werd het aantal toeren beperkt van 19.000 tot 16.000. Ook werd het tractie controle systeem volledig gebruikt. Het doel van de test was een demonstratie te geven van de acceleratie en remkracht van een F1 wagen.

Als je wil zien hoe de Toyota presteert tegenover de meer “gewone wagens” die Top Gear uitprobeerde kan je deze zondag om 21 uur op BBC2 terecht.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter