Fernando Alonso wordt wel eens verweten een “teller” te zijn, iemand in de trend van Alain Prost die kampioenschappen won door goede inschattingen te maken. Door de klapband van Hamilton was het gisteren dan ook een hoogdag voor de concurrenten van de Brit.

Voor mij zijn er slechts twee punten af, Zei Alonso achteraf. Op het eind van de dag is het dus een tweede en een derde plaats of een eerste en een tweede. Ik heb nog steeds minder punten dan twee races geleden. In Hongarije verloor ik er vijf, hier won ik er twee. Ik sta dus nog steeds drie punten meer achter dan op de Nurburgring.

Alonso maakt zich niet al teveel zorgen over de snelheid van Ferrari. Volgens de Spanjaard hebben we het allemaal al eens eerder gezien. In Magny-Cours en Silverstone waren de rode bolides ook al zeer snel.

In Hongarije hadden wij dan weer de bovenhand omdat het net als Monaco een traag circuit is. Op een normaal circuit als Turkije staan ze weer voor op ons. We weten dat het beter moet, en de volgende race zal het beter gaan.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter