Ferrari kende een teleurstellende middag in Albert Park. Felipe Massa schoof in de bandenmuur en Michael Schumacher start morgen pas als elfde.

Schumacher: “Uiteraard ben ik niet tevreden. In het tweede deel van de kwalificatie heb ik twee setjes nieuwe banden gebruikt, maar ik kon daar niet het maximale uithalen. De regen heeft me zeker niet geholpen toen ik net bezig was aan mijn tweede poging. Het grote probleem van vandaag was dat we gewoon te traag waren. We moeten nu uitzoeken was er fout ging en proberen om dat te verbeteren zodat we morgen beter voor de dag kunnen komen.  “

Massa: “Ik was net aan een goede ronde bezig toen ik van de baan schoof. In de elfde bocht voerloor ik de voeling met de achterkant van mijn wagen, waardoor ik de kerbstone raakte en niet op tijd kon corrigeren. Nog een geluk dat de schade aan de wagen nog meeviel. We moeten deze situatie accepteren en er het beste van maken, net als in Maleisi�.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!