Eerste oefensessie

Anthony Davidson was de snelste man in Melbourne na de eerste oefensessie. De testrijder van Honda was drie tienden sneller dan de Nederlander Robert Doornbos (Red Bull). Zoals altijd op een vrijdag werd de sessie gedomineerd door de zes teams die een derde rijder mogen inzetten. De meeste racerijders reden enkel een installatieronde en zetten geen tijd neer. Fisichella, Alonso, Rosberg, Webber, Montoya, Barrichello en Button spaarden hun motor voor het echte werk. Meteen komt de zin of onzin van de vrijdagsessie opnieuw ter sprake.

De weersomstandigheden waren niet ideaal te noemen. Er stond een strakke wind en de temperaturen scheerden geen hoge toppen.

De Grote Prijs van Australi� is een stratencircuit. Het parcours ligt er op vrijdag nog vrij stoffig bij wegens een gebrek aan rubber op het asfalt. Neel Jani, testrijder bij Scuderia Toro Rosso, is de eerste die de grindbak opzoekt.

De problemen van BMW in Maleisi� zijn geen toevallig ongelukje. Ook Robert Kubica zag zijn BMW krachtbron in rook opgaan, na dertien ronden. BMW heeft enkele updates klaarliggen, waar Nick Heidfeld al over beschikt. Villeneuve begint de kwalificatiesessies met een BMW motorblok met dezelfde updates, maar dan wel aan de prijs van tien startplaatsen achteruit op de grid.

Super Aguri bengelt op drie seconden van Midland. Het team heeft een nieuwe voorvleugel meegebracht naar Melbourne en is er naar eigen zeggen tevreden over. Ide had het moeilijk om zijn draai te vinden op het circuit en spinde. Afwachten wat Sato en Ide kunnen maken van de rest van het weekend.

Tweede oefensessie

Ook in de tweede oefensessie blijft Anthony Davidson op kop. Hij bleef Alexander Wurz (Williams) met tien duizendsten voor. In tegenstelling tot de eerste oefensessie was er wel veel te beleven op het circuit. De grootste zakker was Doornbos. In de eerste sessie zat hij de Honda van Davidson nog op de hielen, maar nu bengelde hij achteraan op drie seconden van Davidson. Button was de snelste racerijder van de dag en ook Barrichello zette een goede tijd neer. Honda lijkt in goede vorm te zijn dit weekend.

Voor Kubica verliep de tweede oefensessie een stuk beter dan de eerste. BMW Sauber heeft een relatief goede snelheid. Tiago Monteiro weet zich ook goed te handhaven, voor het niveau van een Midland dan. Hij zette een tijd neer die sneller was dan die van Nico Rosberg (Williams) en die van beide Red Bull rijders.

Niet alleen op het circuit, maar ook naast het circuit viel heel wat te beleven. Felipe Massa, Jacques Villeneuve, Yuji Ide, Vitantonio Liuzzi en David Coulthard zochten allemaal de grindbak op. Liuzzi ging even later nog een tweede keer van de baan en parkeerde zijn Toro Rosso in de vangrail.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter