Super Aguri heeft vanmorgen officieel bekend gemaakt dat Takuma Sato en Yujil Ide komend seizoen voor de nieuwe renstal zullen rijden.

Van Takuma Sato was het al een tijdje duidelijk dat hij voor het Japanse team ging rijden, het was enkel wachten op een offici�le bevestiging. Voor het tweede stoeltje bleef het speculeren tot vandaag.

Sato is erg opgetogen met de bevestiging: “Iedereen bij Super Aguri heeft geweldig werk verricht om in zo’n korte tijd zover te komen. Ik ben enorm blij om met het team samen te mogen werken en vooral met Aguri, die veel successen heeft gekend in de autosport. Gisteren kreeg ik de eer om de wagen een shakedown te geven en iedereen was erbij. We weten dat we nog een hoop werk te verrichten hebben, maar we gaan de uitdaging aan en ik heb er zin in.”

Ide maakt zijn debuut in de F1 en verheugd zich op het komende seizoen: “Ik wil Suzuki graag bedanken voor de kans die ik gekregen heb om in de F1 te rijden. Het team heeft hard gewerkt voor de shakedown van gisteren. Ik kijk uit naar de test volgende week in Barcelona.”

Teambaas Suzuki is tevreden voor zijn coureurs: “Ik ben blij dat deze geweldige coureurs ons team komen versterken. Ik besef dat we een moeilijk debuutjaar tegemoet gaan, maar met deze twee coureurs moet het kunnen lukken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!