… en je krijgt zo’n monsterboete van 72 miljoen Euro opgelegd. Hoe staan jij en je team er dan voor? Die vraag kregen enkele teambazen voorgeschoteld tijdens de persconferentie gisterenmiddag.

Simpel. Ik ben dan failliet. Zei Flavio Briatore. Het is voor iedereen veel geld. Voor 72 miljoen koop je drie of vier Alonso’s en Schumacher’s voor je team. Het is een vrij hoge boete, ik ben er zeker van dat ze zeer hoog is.

De impact van zo’n boete, als je die volledig moet betalen, is enorm. Ging Nick Fry verder. We zouden dat geld ergens anders moeten vinden. Ik weet het niet… Ik hoop dat het ons nooit overkomt. Het is zelfs naar F1 standaarden een enorm hoog bedrag.

Ik denk dat de getallen waarover je spreekt in de F1 zo groot zijn dat sommige mensen doen alsof miljoenen niets zijn. Ik verzeker je dat ons team, en ik denk alle teams, hun budget voorzichtig bepalen. We proberen het geld zo effectief mogelijk te gebruiken.

Christian Horner van Red Bull ziet dan weer een ander, meer praktisch probleem: Ik denk niet dat ons chequeboekje groot genoeg is. Zoveel nullen gaan er niet op.

Volgens Bernie Ecclestone was het of de boete of een seizoen aan de kant. Op het moment dat de persconferentie werd gehouden was het bewijsmateriaal net vrijgegeven. Wat vinden de teambazen van die keuze?

Ik vind het moeilijk om iets over de uitspraak te zeggen. Zei Fry. Mijn persoonlijke mening is dat het goed dat McLaren nog kan racen. Ik denk dat het vanuit het standpunt van de sport zeer erg zou zijn als er een deelnemer van dat kaliber niet zou mogen starten.

Christian Horner vindt het spijtig dat het hele team wordt bestraft voor de acties van een paar individuen maar het bewijs was er en de FIA heeft ernaar gehandeld. De straf is wel vrij draconisch.

De boete lijkt alvast zeer afschrikwekkend te werken, maar of het verhaal ook hier eindigt? Dat denk ik niet, Besloot Mario Theissen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *