Michael Schumacher zal nu ook in Jerez testen voor Ferrari, begin december. De zevenvoudig wereldkampioen maakte tijdens de tests op Barcelona indruk door op twee dagen waarin hij meereed, telkens de snelste tijd op de klokken te zetten. De test op Barcelona was aangekondigd als een éénmalige test van de 38- jarige Duitser, maar nu komt er dus nog een vervolg op.

Tegen de Italiaanse krant La Stampa zei Luca Baldisseri, hoofdingenieur bij Ferrari: Op 4 december zal Michael in Jerez rijden. We hebben hem gevraagd omdat de Formule 1 terugkeert naar een tijdperk zonder elektronische hulpmiddelen.

De coureurs van tegenwoordig gebruiken het gaspedaal als een drukknop. Halverwege de bocht gaat het gaspedaal naar beneden en de software doet de rest. Nu moeten ze opnieuw leren om meer met het gas te spelen en Michael kan ons daarbij helpen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!