Prodrive zal in 2008 niet het langverwachte twaalfde team zijn op de grid. Dat heeft Prodrive-teambaas David Richards bevestigd. Het team heeft te veel vertraging opgelopen door verschillende rechtzaken en uitgestelde beslissingen.

Het Britse team hoopte om een klantenversie van McLaren-Mercedes te kunnen gebruiken, maar botste op een njet van onder meer Williams. In een persbericht dat het team vrijdag uitstuurde benadrukt Prodrive dat het de bedoeling is om in 2009 alsnog in de Formule 1 te debuteren.

Het volledige businessplan van Prodrive was afgestemd op het toelaten van klantenchassis in de F1. Prodrive zou het ‘McLaren B team’ worden en had een geschat budget van 75 miljoen dollar, in vergelijking met de honderden miljoenen die andere teams spenderen.

We hebben de FIA gevraagd om halverwege 2008 te mogen debuteren in de Formule 1, maar dat is afgewezen. Er liep onder meer een rechtzaak over onze inschrijving, en daardoor kwam er geen nieuwe concorde-overeenkomst. Het is dus niet langer realistisch om te zeggen dat we in 2008 op de grid zullen staan, zei David Richards


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *