Michael Schumacher moest de Grand van Prix van Monaco vanop de laatste startpositie starten vanwege een dubieus incident in de kwalificaties. De Duitser besloot vanuit de pitlaine te starten en behaalde een knappe vijfde plaats.

F1 Schumacher “Ik ben blij om toch nog als vijfde te finishen. Ik ben nog steeds teleurgesteld om wat er gisteren gebeurd is, zeker als je de prestatie van vandaag bekijkt.  “ aldus Schumacher.

“Ik ben nog steeds verbaasd over wat de stewards beslist hebben. Ik kan begrijpen dat het er wat vreemd uitzag langs de buitenkant, maar als je niet over alle informatie beschikt, kan je geen correct oordeel vellen. Ik wil wel erg duidelijk maken dat het niet mijn intentie was om Fernando’s ronde te verpesten. Op het moment dat ik de controle verloor wist ik niet waar Fernando zich op dat moment bevond, aangezien er mij niets gezegd werd via de boord radio. Diegene die denken dat ik de ronde van Fernando probeerde te verpesten moet ik teleurstellen.  “

Ondanks de teleurstelling van het voorbije weekend blijft de Ferrari-coureur strijdlustig en denkt hij niet aan opgeven: “We zullen nooit denken dat Fernando onverslaanbaar is voor het kampioenschap. We zitten nu in de zevende race en er zijn nog heel wat punten te verdienen, alles is open en er kan nog van alles gebeuren. De mensen die me kennen en de race vandaag bekeken hebben, konden zien dat opgeven mijn stijl niet is.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!