Nadat WK-leider Fernando Alonso uitviel tijdens de Hongaarse Grand Prix, zag het er lange tijd naar uit dat titelconcurrent Michael Schumacher een goede zaak zou doen in het kampioenschap. Het mocht echter niet zijn voor de Duitser want op drie ronden van het einde moest hij de strijd staken door een afgebroken spoorstang.

De zevenvoudig wereldkampioen kreeg alsnog een punt in de schoot geworpen door de diskwalificatie van BMW-coureur Kubica, een belangrijk punt zegt schumacher: In de titelrace telt elk punt. Daarom is het goed nieuws. Nu is het gat met Alonso nog maar tien punten, er zijn nog tien punten verschil met nog vijf races te gaan. Ik weet zeker dat we het kunnen doen. Het kampioenschap ligt helemaal open.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *