Het succesvolle weekend van BMW Sauber was niet alleen reden voor feest in Duitsland, ook in Zwitserland werd er gejuicht. Peter Sauber was een van de eersten met zijn felicitaties naar aanleiding van de eerste pole position van het voormalige Sauber én opnieuw een podiumplaats.

Het GP weekend in Bahrein was het meest succesvolle weekend ooit voor BMW Sauber. Zaterdag wist Robert Kubica de allereeste pole position te pakken, zowel voor zichzelf als het team. Ook de race verliep erg goed, Kubica werd derde, teamgenoot Heidfeld vierde. Het team komt hierdoor aan de leiding te staan van het constructeurskampioenschap.

Ik ben en was erg blij voor het team, aldus Peter Sauber. Ik heb mijn mobiele telefoon er meteen bijgepakt om een SMS te sturen naar iedereen bij het team. Robert’s snelle tijd in de kwalificatie liet zien dat we even snel zijn als Ferrari over één ronde. Dat was indrukwekkend omdat Ferrari hét streefpunt was in Bahrein.

Daarnaast was Sauber onder de indruk van de constantheid bij het team: De leiding in het constructeurskampioenschap geeft aan dat we het meest constante team zijn na drie races.