Rubens Barrichello denkt dat hij aan zijn voorlaatste seizoen Formule 1 bezig is. De vierendertig jaar oude Braziliaan is na Michael Schumacher de meest ervaren rijder op de grid. Hij heeft bijna 230 GP’s op zijn actief staan, maar liet aan het Duitse blad Auto Bild weten dat hij niet mee zal dingen naar het record van Riccardo Patrese. Die heeft 256 GP’s gereden.

Ik houd van deze sport, maar ik wil Patrese’s record niet breken. Het zal één van de droevigste beslissingen van mijn leven zijn.

Na zes jaar bij Ferrari te hebben gereden maakte Barrichello de overstap naar Honda. Hij hoopte met het team mee te kunnen dingen naar de titel, maar dat zal dan pas ten vroegste volgend jaar kunnen gebeuren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter