Roldán Rodríguez, de 22-jarige Spanjaard uit de GP2-Series, is officieel aangekondigd als testcoureur voor de winterperiode bij Spyker-Ferrari. Rodríguez heeft afgelopen week een shakedown van 50 kilometer gekregen op Silverstone en zowel Rodríguez zelf als het team waren er erg tevreden over.

Deze test was een goede gelegenheid om me wat ervaring in een Formule 1-wagen te geven, verteld Rodríguez in het persbericht van Spyker. Ik heb genoten van de shakedown in Silverstone, ook al was het amper 50 kilometer. Ik ben erg tevreden dat ik de kans ga krijgen om meer kilometers te rijden, ik weet dat het team hoge verwachtingen heeft voor volgend jaar en ik ga dan ook mijn uiterste best doen om hen daarbij te helpen gedurende de winterperiode.

Ook teambaas Colin Kolles is tevreden over de Spanjaard. Ik ben blij om Roldan te verwelkomen binnen het team. Ondanks de weinige kilometers die hij heeft afgelegd de voorbije week hebben we vertrouwen in hem. Hij is een goede coureur en met zijn kennis en ervaring op de circuits die we gaan bezoeken, geloof ik best dat hij een sterke bijdrage zal leveren aan het team.

Roldán Rodríguez rijdt op dit moment voor Minardi Piquet Sports in de GP2-Series. Hij staat vijftiende in het klassement maar heeft intussen wel al een podiumplaats op zijn naam staan, tijdens de race in Hongarije. Voor de GP2-Series reed hij onder andere in het Spaans Formule 3-kampioenschap, het Italiaans Formule 3000-kampioenschap en de Euroseries.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *