Renault heeft dan toch beslist om de controversiële nieuwe dempers van hun wagen te halen. De FIA verbood de dempers in het begin van de week, maar de Stewards in Hockenheim beslisten uiteindelijk toch om het toe te laten, waarop de FIA hun eigen Stewards gerechtelijk aanvocht. Renault verklaarde eerder dat ze zouden blijven rijden met die dempers, maar uiteindelijk kwamen de Fransen dan toch op die beslissing terug.

De reden waarom Renault de dempers toch van de wagen haalt is het feit dat Fernando Alonso nog maar zeventien punten voorsprong heeft. De wagens die met de dempers punten zouden halen in de komende twee races zouden door de FIA gediskwalificeerd worden, mochten ze de rechtzaak winnen. Dat risico wilt Renault niet nemen, vermits ze dan mogelijk hun leiding kunnen kwijtspelen. Beter voorkomen dan genezen, zo gaat er een gezegde.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *