De pepdrank Red Bull is verboden in Frankrijk en dus heeft het Red Bull Racing team net als vorig jaar een humoristische preview voor de GP van Frankrijk verspreid. Of is het dan toch een verontschuldiging?


Het is voor ons duidelijk geworden dat de preview voor de GP van Frankrijk van vorig jaar een paar mensen tegen de schenen heeft gestampt. Als een teken van goodwill zou Red Bull zich graag VERONTSCHULDIGEN en SORRY zeggen aan iedere inwoner van “L’Hexagone” die zich beledigd voelde.

We willen ook SORRY zeggen voor het feit dat andere landen indrukwekkende nationale symbolen hebben zoals arenden of leeuwen en Frankrijk vertegenwoordigd wordt door een kip met de komische naam “Cocorico”.

Nu we het toch over komedie hebben, we VERONTSCHULDIGEN ons voor het feit dat wij buitenlanders de Franse komedie niet grappig vinden.*

We VERONTSCHULDIGEN ons voor het feit dat jullie zo trots zijn op jullie kazen terwijl Engeland jaarlijks meer “fromages” produceert dan jullie.

We zouden ons willen VERONTSCHULDIGEN omdat andere Europese naties constant hun triomfantelijke foto’s nemen in jullie Arc de Triomphe.

We VERONTSCHULDIGEN ons voor de Engelstalige Pop muziek die jullie cultuur is binnen gedrongen en zo de wereld de mogelijkheid gaf om eens goed te lachen met de Franse Rap muziek.

We zouden ook graag VERONTSCHULDIGINGEN aanbieden omdat er kleine Green Peace bootjes in de weg van jullie grote oorlogsschepen varen en vlak voor hun boeg zinken.

We vinden het SPIJTIG dat jullie maar ��n F1 rijder hebben, en dat die dan ook nog achteraan op de grid staat. En dat jullie Renault wereldkampioenen team gerund wordt door een Italiaan die jullie enorm irritant vinden, bijna even irritant als al zijn Engelse ingenieurs en mecaniciens.

We VERONTSCHULDIGEN ons voor het feit dat de Europese Unie weer Engels rundvlees laat verkopen in Frankrijk.

We vinden het SPIJTIG dat jullie toe moesten geven aan de externe druk om die belachelijke “Priorite a Droite” regel, waarbij jullie grappige 2PK’tjes uit kleine zijstraten de grote banen kwamen opgestormd, af te schaffen.

We VERONTSCHULDIGEN ons voor de dure brandstofprijzen waardoor Franse boeren het moeilijk hebben om nog vrachtwagens vol Engelse lammetjes in brand te steken.

We zijn BLIJ om hier te zijn terwijl jullie “le quatorze juillet” vieren al vinden we het SPIJTIG dat we niet weten waarom jullie iets vieren waarbij de ene groep Fransen een andere groep Fransen aftroefden. Maar kan je ons even doen herinneren of je nu de revolutie viert uit 1789, 1830, 1848, 1871, 1936 of 1968? Amai! De lijst van revoluties is lang en leest als een dienstregeling van de trein. Tenminste mochten jullie treinbestuurders, net als jullie vrachtwagenchauffeurs en luchtverkeersleiders niet zo druk bezig zijn met te staken in plaats van te werken.

We vinden het SPIJTIG dat deze race niet plaats heeft op Le Castellet.

We vinden het SPIJTIG dat jullie zo veel van buitenlanders houden dat je ze hier vastzet door jullie automatische tankstations als enige in Europa uit te rusten met een systeem dat geen buitenlandse kredietkaarten accepteert.

En dan komen we bij de Wereldbeker. Maar zelfs wij kunnen daar niet wreed zijn, in ieder geval, wat zou er voor ons zijn om daarvoor VERONTSCHULDIGINGEN aan te bieden?

* Ja, we weten dat de Franse komedie niet grappig is bedoeld.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *