P1. Felipe Massa (Ferrari) – 1:32.652:
Ik ben heel blij dat ik voor de tweede keer op rij op pole sta en natuurlijk hoop ik op een heel ander raceresultaat dan vorige zondag. Ik heb twee goede rondjes gereden en ik wil het team bedanken voor het fantastische werk dat ze hebben afgeleverd en om mij een echt competitieve auto te geven. Ik hoop dat de race van morgen op dezelfde manier verloopt als de kwaificatie. De eerste twee races zijn niet gegaan zoals ik had verwacht en ik hoop echt dat de trend nu zal omgedraaid worden. We hebben een heel competitieve wagen, zowel over één rondje als over een afstand. Nu moeten we gewoon ons best doen en het meeste halen uit het potentieel dat we hebben.

P2. Lewis Hamilton (McLaren) – 1:32.935:
Het wordt altijd maar beter en beter. Op de eerste rij staan in mijn derde F1-weekend is een ontzettend gevoel. Ik denk niet dat mijn laatste ronde mijn beste was van de sessie. De kwalificatie is zo intens en je moet er echt alles uithalen. De wind is hier ook veranderlijk, wat alles nog uitdagender maakt. Het lijkt erop dat al het zware werk loont en dat we de kloof met Ferrari zeker verkleind hebben en vooruitgang hebben geboekt. De start zal morgen cruciaal zijn. Het is een heel lang stuk naar de eerste bocht. Maar ik heb hier nog al geracet dus ik heb een beetje meer ervaring dan in de voorbije twee races. We zullen zien wat er gebeurt.

P3. Kimi Räikkönen (Ferrari) – 1:33.131:
De derde plaats is een goed resultaat en zet ons in een redelijke positie voor de race van morgen. Natuurlijk zou ik liever altijd voor iedereen staan, maar ik weet dat we nog moeten verbeteren om alles uit de wagen te halen in één ronde. Bovendien had ik ook wat verkeer in mijn beide runs in de laatste sessie. De baan ligt er beter bij dan gisteren en lijkt meer op de baan die we hadden wanneer we hier een paar weken geleden kwamen testen.

P9. Jarno Trulli (Toyota) – 1:34.154:
Het is goed om weer in de top 10 te staan, maar deze kwalificatie was heel moelijk. Ik heb het heel goed gedaan in de tweede sessie, maar we hadden het duidelijk moeilijk aan het einde van de laatste. Het is moeilijk omdat het glad is. Heel het weekend heb ik al last met de grip en de balans. Toch heeft het hele team al goed gewerkt dit weekend dat volledig probleemloos was voor mij. Natuurlijk is de race een ander verhaal, dus laten we zien hoe het morgen uitdraait met de strategie. We hebben het de eerste twee races goed gedaan dus nu kunnen we hopen om daar hier op verder te bouwen. Het zal een harde namiddag worden maar we zullen ons best doen om wat puntjes te scoren.

P13. Anthony Davidson (Super Aguri) – 1:33.082:
Het was een heel goede kwalificatiesessie en ik heb er zeer van genoten. Ik ben erin geslaagd om in de tweede sessie te geraken en dat was al van in het begin van het seizoen ons doel. Het was dus echt een goede prestatie voor mij om dat te doen en ook mijn temagenoot te verslaan. Ik ben er echt blij mee. De balans die we vanmorgen bereikt hebben voor de lange runs was ook goed, dus ik heb vertrouwen voor een sterke race morgen.

P21. David Coulthard (Red Bull Racing) – 1:35.341:
Het leek alsof de wagen zijn zevende versnelling had verloren op het einde van mijn eerste kwalificatierit, in Bocht 12. We dachten dat het aan een kapotte sensor lag dus veranderde het team iets en reed ik weer naar buiten. Het bleek echter dat de wagen zijn vijfde, zesde en zevende versnelling kwijt was, en dat is niet ideaal als je je probeert te kwalificeren!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter