P1. Jenson Button (Honda)

Wow, dit is een geweldige dag! Het is een ongelooflijk moment voor mij waar ik mijn hele carrière voor gewerkt heb. Ik heb er altijd in geloofd dat we er samen in zouden slagen en deze overwinning is het bewijs. Ik moet heel wat mensen bedanken die dit mogelijk maakten: iedereen van het team, in de fabriek, Honda en natuurlijk alle fans. Het is ongelooflijk dat ik zo’n moeilijke race van de 14e plek kon winnen. Des te belangrijker is dat ik de sterkste was vandaag. Niemand kan zeggen dat Honda zijn zaakjes vandaag niet voor mekaar had.

P2. Pedro de la Rosa (McLaren Mercedes)

Ik ben uitermate tevreden dat ik mijn eerte podium heb gescoord, en daarmee acht kostbare punten voor het team. Het team heeft zo hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Het was een interessante race door de regen. Ik probeerde kalm te blijven, alles te geven en uit de problemen te blijven. Ik wist dat ik de snelheid had om op het podium te raken. De Michelin-banden werkten vandaag fantastisch in de regen, maar ook de droogweerbanden deden het goed op het einde. Het voelt fantastisch en ik heb het allemaal te danken aan het team.

P3. Nick Heidfeld (BMW Sauber)

Het is geweldig voor mij en voor het team. Na de vorige twee races hadden we niet veel punten gescoord, dus dit voelt goed. Ook Robert (Kubica, red) finishte in de punten. Dit resultaat geeft ons allemaal een geweldige motivatie. Ik had een goede race, ik moest opletten dat de banden niet oververhit raakten, maar daar zal iedereen wel last van gehad hebben zeker? De pitcrew heeft vandaag uitstekend werk verricht: ze brachten me voor Coulthard terug op de baan en ik kon zo op het podium eindigen. Ik had deze race twee moeilijke momenten: de eerste toen ik van de baan ging in het begin van de race en de tweede bij het inhalen van Michael Schumacher. Hij raakte me waardoor mijn stuurinrichting beschadigt raakte, maar ik wist dat ik de overhand had en kon rustig uitrijden.

Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes)

Ik kon niets doen om Liuzzi te ontwijken. Hij vertraagde op de ideale lijn en ik kon nergens meer heen. Ik had een goede start, maar na de eerste pitstop moest ik zoeken naar grip vooraan. Daardoor kon Alonso zijn voorsprong opbouwen. Het is jammer dat het zo moest eindigen, zeker omdat ik kon winnen, maar we moeten naar de toekomst kijken. Ik apprecieer het dat Liuzzi zich kwam excuseren. Proficiat aan Pedro voor zijn sterk resultaat.

Fernando Alonso (Renault)

Dit kan gebeuren in racen. Het was een ongelooflijke race. Het eerste deel was fantastisch, de wagen voelde goed aan in de regen, zelfs met meer benzine aan boord. Toen de safetycar verdween wilden we geen risico’s meer nemen. Ik denk dat we met ook met droogweerbanden de snelste zouden zijn, maar toen ik uit de pit kwam brak er iets aan de achterkant en ik spinde. Ik ben teleurgesteld, maar Michael (Schumacher, red) scoorde ook geen punten dus uiteindelijk verandert er niets. Meer zelfs, de wagen was echt competitief dit weekend. De laatste races zijn belangrijk en ik denk dat we een sterke positie hebben. Ik wil ook Button feliciteren, hij reed een dijk van een race en verdient de overwinning.

Michael Schumacher (Ferrari)

Ik ben natuurlijk teleurgesteld. We hadden een uitstekende gelegenheid, maar we konden niet profiteren. Het hele weekend was net als een rollercoaster. Uiteindelijk verandert er niets, maar is er wel een race minder te rijden. Namen we een risico door buiten te blijven met de intermediate-banden en door te vechten met snellere wagens? Zo ben ik nu eenmaal. Ik wil altijd vechten voor een toppositie en dat is waarom ik al zo vaak gewonnen heb. Er zijn nog steeds vijf races te gaan. Er is nog niets beslist en ik ga voluit voor de titel vechten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *