Ralf Schumacher zal volgend jaar niet in de Formule 1 rijden, de 32- jarige Duitser heeft bevestigd dat hij in 2008 een sabbatjaar inlast. De broer van de zevenvoudig wereldkampioen nam dit jaar afscheid van Toyota, maar kon zich niet verzekeren van een racestoeltje voor volgend jaar bij een ander team.

Zoals het er nu naar uitziet, zal ik er in 2008 een jaartje tussenuit gaan. zei Schumachter aan Motorsport-Total.com, die hoopt om in 2009 weer op de grid te staan. Ik heb net drie zware jaren achter de rug bij Toyota, die periode liep zeker niet zoals ik me had voorgesteld. Ik had graag voor een ander team willen rijden, maar Force India is niet het juiste team voor me. Onlangs testte de zesvoudige Grand Prix-winnaar nog voor Force India, maar voor het Indiase team wil hij niet gaan racen.

Ralf hoopt voor 2009 een team te vinden, maar blijft realistisch over een terugkeer na een jaar afwezigheid: In theorie is alles mogelijk, maar in de praktijk is het altijd afwachten. Eén ding is zeker: de Forrmule 1 wacht op niets of niemand.

Ralf bekijkt ook de mogelijke opties buitende Formule 1, maar laat weten nog gen aanbiedingen te hebben ontvangen.