Kimi Raikkonen won de seizoensopener in Australië en begint in Maleisië als leider in de WK- tussenstand. Op het einde van de race moest de Ferrari-coureur het echter rustiger aan doen omdat er een probleem was met de motor. De Fin maakt zich daarover zorgen en vreest voor een motorwissel.

In Maleisië moet Raikkonen rijden met dezelfde motor als in Melbourne en hij hoopt dan ook dat de krachtbron achterin zijn Ferrari het nog een raceweekend zal uithouden: We maken ons nog steeds zorgen. We hadden op het einde van de race in Melbourne een klein waterlek, waardoor ik door het team werd gevraagd het wat rustiger aan te doen.zei Raikkonen aan Autosport.comSindsdien is de motor nagekeken en hebben we enkele simulaties uitgevoerd. We hopen dat de motor het nog een raceweekend uithoudt en dat we die niet moeten vervangen voor de kwalificatie. Als we de motor wel moeten vervangen, wordt het voor ons een stuk moeilijker door de tien startplaatsen die we dan zouden krijgen.

De Fin is echter optimistisch en zeer te spreken over de snelheid van de F2007: Ik hoop dat we in Maleisië een mooi weekend hebben, net zoals in Melbourne. We hebben vorige week een goede test gehad in Maleisië en we wisten alle data die we nodig hebben, bij elkaar te verzamelen. De 2007 lijkt op elk circuit competitief te zijn en het team blijft doorwerken om de auto verder te verbeteren. Het kampioenschap is nog maar net begonnen, maar het is nu al duidelijk dat als we de titel willen winnen, we altijd in de punten moeten eindigen.

Raikkonen heeft goede herinneringen aan Sepang, waar hij in in 2003 met McLaren zijn eerste F1- zege behaalde.: Een paar jaar geleden won ik hier voor het eerst een Formule 1- race. Ik heb later nog meer races gewonnen, maar die eerste zege vergeet je natuurlijk nooit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!