Kimi Raikkonen reed zich tijdens de kwalificatieritten voor de Grand Prix van Duitsland verrassend naar zijn eerste pole van het seizoen. Ook voor zijn team McLaren is het de eerste pole van het jaar en dat uitgerekend in de thuisrace van motorleverancier Mercedes.

Het is geweldig om de pole te hebben! aldus een blije Raikkonen. Mijn auto werkt het hele weekend al goed. We hebben weer wat nieuwe ontwikkelingen op de auto en het is duidelijk dat we de goede richting op gaan. We zullen zien wat er morgen in de race gebeurd. Jammer dat ik tijdens mijn laatste vliegende ronde van de baan ging. Ik wist dat ik langzamer was dan mijn eerste vliegende ronde en probeerde daarom nog wat harder te gaan. Ik kwam echter asfalt tekort in de bocht. Gelukkig maakte dat uiteindelijk geen verschil.

Raikkonen zag nog nooit de finishvlag in Hockenheim, hopelijk kent de Fin morgen meer geluk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!