De FIA heeft nu officieel bekend gemaakt dat Prodrive het twaalfde team wordt op de startgrid in 2008. De racegroep van David Richards heeft het gehaald voor sterke concurrentie als Paul Stoddart (European Minardi), Eddie Jordan (Jordan Grand Prix), Eddie Irvine, Craig Pollock, Trevor Carlin die hulp van Penske zou krijgen, Jean Alesi en nog een handvol anderen.

David Richards David Richards, tot vorig jaar teambaas van B.A.R.-Honda, was al van vooraf de sterkste kandidaat. Maar Jean Alesi geeft de moed niet op. De Fransman wordt gesteund door het Japanse Direxiv en mogen gebruik maken van de oude McLaren-fabrieken in Woking.

“We hebben de fabrieken en die willen we volgend jaar ook gebruiken,” zegt hij aan het Britse tijdschrift Autosport. Alesi zou dan in 2007 meedoen, maar � wie zich inschrijft voor 2007 moet nog steeds de $48 miljoen inschrijvingsgeld betalen, en heeft bovendien geen zekerheid dat het in 2008 zal blijven.

Het persagentschap Reuters vroeg daarom aan FIA-voorzitter Max Mosley of men de regel van twaalf teams niet zou herzien, en zou uitbreiden naar een dertiende of misschien zelfs een veertiende team. “Als alle organisatoren en promoters die investering willen maken om hun pitfaciliteiten uit te breiden,” zegt Mosley, “dan zie ik niet in waarom we die regel niet zouden aanpassen.”

De regel van maximum twaalf teams werd opgesteld nadat er in de pits- en paddock niet genoeg plaats was om een dertiende of meer teams toe te laten.

David Richards is dus al zeker voor zijn terugkeer naar de paddock, de tweede maal dat de Brit dat doet. Eerder verliet hij de Formule 1 al eind 1998, na een periode bij Benetton, en keerde zich naar de rally, om terug te keren op het einde van 2001, bij B.A.R.-Honda.

Door de volledige overname van Honda vorig seizoen werd Richards aan de deur gezet, maar in 2008 keert hij dus terug.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter