De prijs voor een superlicentie, die coureurs verplicht moeten hebben om in de Formule 1 te mogen rijden wordt dit jaar flink duurder. Dat meldt autosport.com

In de afgelopen jaren moest er voor een superlicentie 1.690 euro betaald worden, plus 447 euro die een rijder per punt behaalde. Vanaf komend seizoen zullen de rijders voor een superlicentie maar liefst 10.000 euro moeten neertellen, plus 2.000 euro per behaald punt.

Zo zou de prijs voor een superlicentie voor Kimi Raikkonen 238.000 euro kosten. Als we daarbij nog de kosten voor teamgenoot Felipe Massa optellen, is Ferrari 428.000 euro kwijt.

Een officiële reden voor de prijsstijging werd er niet genoemd. Volgens autosport.com zou het echter gaan om minder getalenteerde rijders op deze manier uit de Formule 1 te houden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!