Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen vind het erg leuk dat zijn voormalige werkgever McLaren het zo goed doet. De 38-jarige Fin zegt niet verrast te zijn over de prestaties van Lewis Hamilton en vindt dat hij goed met de druk kan omgaan.

De prestaties van Hamilton verrassen mij niet. zei Hakkinen tegenover Autosport.comWat hij nu al heeft neergezet is fantastisch, hij is een groot talent die altijd op de steun van McLaren en Mercedes heeft kunnen rekenen. Hamilton zijn prestaties verrassen mij zeker niet, want ik had er van op voorhand al een goed oog in. Hij is zo klaargestoomd dat er bijna niets verkeerd kon gaan, hij heeft het tot nu toe al bewezen en ik zie hem nog lang meevechten om het kampioenschap.

De goede prestaties van McLaren doen Hakkinen deugd: Alonso doet het ook fantastisch, hij is toch wel de leider binnen het team. Hij is niets voor niets tweemaal wereldkampioen geworden. De prestaties van McLaren doen me deugd, want het is voor McLaren de beste seizoenstart sinds jaren geweest. Ik realiseerde me afgelopen winter, toen ik een test had voor het team, hoe hoog de spanning bij ze was. Ik denk dat beide coureurs een goede kans hebben om de titel te winnen. De auto is dit jaar erg snel en betrouwbaar.

Toch blijft Ferrari voor mij de grootste favoriet. zegt Hakkinen, die momenteel in de DTM uitkomt. Zij hebben een iets snellere wagen en met de betrouwbaarheid zit het erg goed. McLaren heeft nog een hoop werk voor de boeg om de strijd van hen te winnen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!