Het ziet er sterk naar uit dat de eerste nachtrace in de Formule 1 volgend jaar zal verreden worden. De organisatie van de Grand Prix van Singapore heeft een contract getekend met het Valerio Maioli, het Italiaanse bedrijf zal voor de kunstverlichting zorgen rond het circuit.

De deal komt er na succesvolle tests op Indianapolis en Paul Ricard. Het is de bedoeling dat het stratencrcuit wordt voorzien van 1.500 lichten, die om de vier meter langs het circuit zullen geplaatst worden en op tien meter hoogte zullen hangen. De hoeveelheid licht die deze schijnwerkers produceren zijn genoeg om vier voetbalstadions te verlichten. Daarnaast komen er 24 generatoren die er voor moeten zorgen dat de lichten niet uitvallen. De eerste echte tests met het systeem zullen begin januari plaats vinden.

De Grand Prix van Singapore zal volgend jaar voor de eerste keer verreden worden, op 28 september 2008
verlichten.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!