Kimi Raikkonen is en blijft de wereldkampioen van 2007. Het hoger beroep van McLaren tegen de uitspraak van de stewards van de Braziliaanse grand Prix is na een hoorzitting verworpen. De Ferrari-coureur behoudt dus zijn wereldtitel.

Op donderdag werd het protest van McLaren behandeld in hoger beroep in Parijs en pas gisterenavond werd in Londen een uitspraak bekend. Het hof besloot na het horen van de betrokken partijen en het bestuderen van documenten en andere bewijsstukken, om het hoger beroep van McLaren af te wijzen. De uitslag van de Braziliaanse Grand Prix blijft ongewijzigd, de BMW-Saubers en Williams zijn niet gediskwalificeerd en Kimi Raikkonen is en blijft wereldkampioen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!