Ant�nio Pizzonia zal dit seizoen aan het werk te zien zijn in de Champ Cars. De Braziliaan tekende gisteren een contract bij het Rocketsports-team en zal op 9 april aan de start komen van de Grand Prix van Long Beach. Onlangs testte hij twee dagen voor het team in Houston (Texas), en hij reed tijden die dicht bij de top lagen.

“Ik ben blij met de mogelijkheid die Rocketsports me geeft,” zegt Pizzonia. “De tests van dit weekend zullen erg belangrijk zijn voor mij en het team, omdat we ons voorbereiden op de eerste race. Ik moet duidelijk nog meer aan de wagen wennen, het was de eerste keer dat ik in een Champ Car-wagen zat. De tests die eraan komen, komen goed van pas om meer aan de wagen te wennen. Ik kijk echt uit naar de race in Long Beach. Het is een nieuwe ervaring, een nieuwe uitdaging. Formule 1 was een geweldige ervaring, elke dag leerde ik meer over de wagen omdat er zoveel geld in ge�nvesteerd is. Maar ik ben een racer, en ik wou meer dan alleen maar testen.”

Pizzonia testte voor Williams tussen 2002 en 2005. Hij reed elf races in 2003 voor Jaguar, in 2004viel hij vier races in voor de geblesseerde Ralf Schumacher en vorig seizoen reed hij de resterende drie races nadat Nick Heidfeld het voor gezien hield. Voor dit seizoen kwam hij in aanmerking voor het tweede zitje, dat uiteindelijk naar Nico Rosberg ging. Pizzonia was er niet blij mee en trok naar Amerika, waar hij nu een vast zitje heeft gekregen.

Intussen ziet her er ook naar uit dat Nicky Pastorelli aan de start zal komen in Long Beach. Pastorelli greep door sponsorproblemen naast een derde plaats in het Midland-team en sindsdien was het vrij rustig rond de Nederlander. Hij is de grootste kandidaat op een stoeltje naast Cristiano da Matta in het Dale Coyne Team. Als hij het krijgt is Pastorelli de tweede Nederlander in de Champ Cars, Charles Zwolsman is de andere.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter