Soms kan je duidelijk zien dat de appel niet ver van de boom valt. De familie Piquet is zo een geval. Nélson Ângelo Piquet heeft al laten weten dat hij in een topteam wilt debuteren. Achterhoedeteams moeten hem gerust laten, zo verteld hij. De 22-jarige Braziliaan vertelde aan de website f1today.nl dat hij niet zijn hele carrière hard gewerkt heeft om als laatste over de streep te komen in de Formule 1. Hij wilt regelmatig punten scoren, en wordt al langer gelinkt aan een zitje bij Renault of Williams.

Ik wil racen voor een topteam, al vanaf mijn eerste race wil ik de mogelijkheid hebben om regelmatig punten te kunnen verzamelen. Volgens sommige mensen is het nodig om ervaring op te doen bij een kleiner team en je zo op te werken naar voor. Ik zie het anders, ik wil niet als laatste eindigen. Kijk maar naar Lewis (Hamilton); hij begon ook vooraan en kon meteen goed mee. Piquet werd vorig jaar tweede in de GP2 Series, achter Lewis Hamilton.

Nu ja, willen we niet allemaal een droomdebuut als Hamilton?

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter