Nick Heidfeld en Robert Kubica zullen ook volgend jaar voor BMW-Sauber rijden. Dat heeft de Duits/Zwitserse renstal vanochtend bekend gemaakt. BMW-Sauber is zeer tevreden over beide rijders en met een ongewijzigde line-up wil het team de goede lijn van het huidige seizoen verder zetten. Daarmee komt er ook meteen een einde aan de speculaties over een mogelijke overgang van Alonso naar het team van Theissen.

BWW-Sauber teambaas Mario Theissen: Zowel Nick als Robert hebben dit seizoen al sterke prestaties neergezet. Zij hebben een zeer belangrijke rol gespeeld dat BMW-Sauber nu het derde team in de Formule 1 is.

Voor mij is het altijd duidelijk geweest dat ik voor BMW wilde blijven rijden en ik heb me dan nooit geen zorgen gemaakt dat ik een nieuw contract zou krijgen. zei Heidfeld, die aan zijn achtste seizoen bezig is in de F1. Het is fantastisch om een nieuw team te helpen opbouwen. Als ik kijk naar de vooruitgang die we in de laatste twee seizoenen gemaakt hebben, is dat een belangrijk argument om te blijven. Ik heb hoge ambities en ik ben ervan overtuigd dat ik mijn doelen bij BMW kan realiseren.

Kubica: zeiIk ben nu iets langer in de Formule 1 en heb bij dit team al veel ervaring opgedaan. Ik leer nu steeds nog nieuwe dingen bij en maak nog vooruitgang. We moeten ons nu concentreren op het bereiken van onze doelen en hoop het team met goede resultaten te belonen voor het vertrouwen in mij.