De manager van Pedro de la Rosa, Julian Jakobi is van mening dat de 35-jarige Spanjaard het verdient om volgend jaar naast Fernando Alonso te racen. Afgelopen week mocht de la Rosa de vertrekkende Juan Pablo Montoya vervangen, tijdens de Grand Prix van Frankrijk en voldeed daarin aan alle verwachtingen van het team.
Jakobi vindt dat de Spanjaard zich nu voldoende bewezen heeft en het verdient om volgend seizoen te racen: Ik denk dat dit een kans is die Pedro zeker verdient. Hij is zeer toegewijd, fitter dan ooit en hij heeft veel tijd doorgebracht in de fabriekssimulator. 
Hij is een mechanische engineer van opleiding, dus weet hij als geen ander hoe je een racewagen moet afstellen. Waarschijnlijk beter dan alle andere coureurs, op Michael Schumacher na. Hij heeft dus de ervaring en verdient die kans.
Er wordt algemeen aangenomen dat de la Rosa het seizoen zal afmaken bij het team uit Woking, wie volgend jaar de tweede McLaren naast Fernando Alonso zal besturen is nog onduidelijk. Talenten als Lewis Hamilton en Gary Paffett staan te springen van ongeduld en de mogelijkheid dat Kimi Raikkonen bij de Britse renstal blijft mag niet uitgesloten worden. En uiteraard mag de la Rosa niet vergeten worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!