De opgave van Massa in de Grote Prijs van Maleisië was een fout van de piloot zelf, de Braziliaanse Ferrari piloot legt de schuld dan ook bij zichzelf.
Massa leek, zoals in Australië, goed op weg om punten te scoren voor het scarletrode team, maar de Braziliaan kwam in beide GP’s niet eens over de finish.

Felipe Massa kon van de polepositie starten en wist zijn plaats goed te behouden in de Maleisische Grote Prijs, Kimi Raikkonen hield het hoofd koel en wachtte de eerste pitstop af.
Bij het uitkomen van Kimi zijn pitstop zag Massa dat hij zijn eerste plaats kwijt was aan zijn teammaat.

In de 31ste ronde ging Massa te hard over een curbstone en toen was het kwaad geschied voor de Braziliaan, in de daaropvolgende bocht kon Massa de wagen niet in toom houden en brak het achterste uit met het gekende resultaat als gevolg.

Bij McLaren werd het mindere resultaat van Lewis Hamilton ook uitgelegd.
De Brit moest net als zijn teammaat genoegen nemen een opgelegde straf die ze kregen door het ophouden van enkele piloten die een snelle ronde reden in de kwalificatie, dit kostte beide McLaren piloten vijf plaatsen op de startgrid.
De jonge Brit kreeg af te rekenen met uitdrogingsverschijnselen, de drinkwaterpomp liet het afweten, maar ondanks dat wist Hamilton toch nog vier punten uit de brand te slepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *