Toro Rosso-testcoureur Neel Jani zal opnieuw ook in de GP2-Series invallen voor de geblesseerde Nicolas Lapierre. Net als in Silverstone een maand geleden zal de jonge Zwitser dus zowel op vrijdag in een Formule 1-wagen als de rest van het weekend in een GP2-bolide stappen. Lapierre is nog steeds niet hersteld van zijn zware crash tijdens de Grand Prix van Monaco, eind mei. Lapierre liep daarbij een rugletsel op en wordt, op doktersadvies, pas binnen twee weken in Hockenheim terug in de wagen verwacht.

“Het is jammer dat Nicolas er nog niet bij kan zijn in Frankrijk,” zegt Arden-teambaas Mick Cook. “Wel kunnen we positief nieuws geven; Nicolas hersteld snel en hopelijk zien we hem in Hockenheim terug in de wagen. Ik ben tevreden over het werk van Neel en ik hoop dat we onze prestatie van vorig jaar opnieuw kunnen herhalen.” Vorig jaar finishte Arden International eerste en derde in Magny-Cours, toen met Heikki Kovalainen en Nicolas Lapierre achter het stuur. Dit jaar zullen Neel Jani en Micha�l Ammermueller de klus moeten klaren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter