Juan Pablo Montoya zegt geen haast te hebben om terug achter een stuurwiel te kruipen. Op dit moment wilt de 30-jarige Colombiaan zich gewoon zo goed mogelijk voorbereiden en niets te haastig doen. Eind augustus zou hij voor het eerst op de circuits terug te vinden zijn. Zondag maakte Montoya bekend dat hij de Formule 1 vaarwel zou zeggen en opnieuw zou gaan samenwerken met Chip Ganassi, zijn teambaas waarmee hij in 1999 het Champcar-kampioenschap en in 2000 de Indy500 won. “Ik verwachtte niet dat iedereen zich er zo druk om zou maken.”

“Ik ben echt blij met de keuze,” gaat hij verder. “Als we beslissen om op het einde van het seizoen twee of drie races mee te rijden moeten we voorbereid zijn. Het maakt niet uit hoe we het nu doen, ons voornaamste doel tot nu toe is klaar geraken voor volgend seizoen. Het was de beste keuze die ik kon maken. Voor mij, voor mijn carri�re, voor mijn gezin, � en ik zie er erg naar uit om opnieuw met Chip samen te werken.”

Naast Juan Pablo Montoya wordt ook verwacht dat Jacques Villeneuve de overstap zal maken als hij volgend seizoen geen zitje vind. Ook tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Mika H�kkinen wordt aan de NASCAR gelinkt, evenals de vrouwelijke Indy-ster Danica Patrick. Voor hen die het interesseert : NASCAR is de afkorting van National Association for Stock Car Auto Racing en rijdt uitsluitend op ovalen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *