Krijgen we binnen de komende jaren opnieuw een Duits talent op de startgrid van een Fomrule 1-race ? Deze week krijgt Sebastian Vettel de kans om in een Formule 1-wagen te testen. Vettel is geboren op 3 juli 1987 en mag binnenkort aan het stuur van een BMW.Sauber draaien. “Ik verwacht dat hij het goed zal doen,” zegt BMW-teambaas Mario Theissen aan het Duitse tijdschrift Motorsport Aktuell. Maar de negentienjarige krijgt niet alleen de steun van BMW. Net als Christian Klien wordt hij al sinds zijn kartperiode gesteund door Red Bull, en draagt dan ook dezelfde helmbeschildering als die van de Oostenrijkse Formule 1-coureur. Nu al wordt hij gelinkt aan een (test)rol bij Scuderia Toro Rosso in 2007. Dietrich Mateschitz vertelde vorig jaar al dat “als hij zijn prestaties in een stijgende lijn kan houden, zou Sebastian binnen een jaar of twee-drie bij ons zijn kans krijgen.”

Het is niet de eerste keer dat Vettel in een Formule 1-wagen kruipt. Hij testte op 27 september al in Williams-BMW. Toen was hij drie seconden trager dan Mark Webber.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!