De twintigjarige autocoureur Giedo van der Garde start dit seizoen voor het regerende kampioensteam ASM in de Formule 3 Euroseries. Van der Garde, die de afgelopen twee jaar ook uitkwam in de deze klasse, is daarnaast de jongste aanwinst van het McLaren and Mercedes-Benz Young Driver Support Programme.

“Ik vind het fantastisch dat ik mij voor 2006 zowel heb kunnen verbinden aan ASM als aan het Young Driver Support Programme van McLaren en Mercedes-Benz”, vertelde Giedo. “Om te racen voor de kampioen in de Euroseries, in een team met zo�n niveau als ASM, is geweldig. Ik kijk uit naar een competitief seizoen. Daarbovenop is geweldig om in deze fase van mijn loopbaan aansluiting te vinden bij het McLaren and Mercedes-Benz Young Driver Programme. Ik ga alles geven wat ik heb.”

“Ik ben blij dat Giedo, met zijn ervaring, ons komt versterken”, verklaarde Frederic Vasseur, teameigenaar van ASM. “Ik ben trots dat Giedo zoveel vertrouwen in ons heeft, net als zijn partners McLaren en Mercedes-Benz. Wij willen het kampioenschap bij de rijders en de constructeurs met succes verdedigen. Ik weet zeker dat Giedo een gewaardeerd lid wordt van ASM.”

“Het doet mij genoegen Giedo te verwelkomen in het McLaren en Mercedes-Benz Young Driver Support Programme”, vertelde Martin Whitmarsh, CEO Formula One van Team McLaren Mercedes. “Giedo is een talentvolle jonge coureur. We kijken er naar uit met hem samen te werken en zijn potentieel maximaal te benutten. We hebben het gevoel dat hij, door hem in 2006 onder te brengen bij ASM, de beste mogelijkheid heeft zich te ontwikkelen en zijn talent te demonstreren.”

“Mercedes-Benz heeft een lange historie in het begeleiden van jonge talenten in de autosport”, aldus Norbert Haug, Vice President Mercedes-Benz Motorsport. “We zijn blij dat we Giedo kunnen helpen in de Formule 3 Euro Series 2006, samen met het ervaren team ASM, die onze Mercedes-Benz M 271-motor zullen inzetten. Giedo heeft al wat ervaring opgedaan in de Formule 3 Euroseries en heeft goede vooruitzichten om in 2006 succesvol te zijn.”

Onbewerkt persbericht

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter