Loris Capirossi heeft in het Spaanse Jezer de la Frontreira zijn vijfde overwinning van zijn carr�re behaald. De Italiaan was ruim vier seconden sneller dan Dani Pedrosa. Nicky Hayden werd derde, voor Elias en Melandri. Capirossi startte vanop de polepositie. Vijfvoudig wereldkampioen Valentino Rossi ging tegen de vlakte in de eerste ronde, nadat hij als negende was gestart, en verdween naar de achtergrond.

In de 125cc ging de zege naar Alvaro Bautista. De Spanjaard ging de Tsjechische coureur Lukas Pesek vooraf met een drietal seconden. Voor deze race schreven zich maar liefst 40 coureurs zich in, waarvan 34 de finisht haalden en 22 binnen de minuut eindigden.

In de 250cc ging de zege naar de Spanjaard Jorge Lorenzo. De San Marinees Alex de Angelis werd tweede op 4.9 seconden, Andrea Dovizioso werd derde op 8.8 seconden van Lorenzo. Hier haalden achttien van de 29 coureurs de finish.

Uitslagen van de drie races zijn hier te vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter