Max Mosley gelooft dat de Formule 1 een voortrekkersrol moet spelen op het vlak van energiebesparende technologie. De kennis die uit de sport komt zou dan gebruikt kunnen worden in gewone wagens.

Mosley stelde vorige maand voor om na te denken over een nieuwe motor voor 2011, de FIA wil dan namelijk de hoeveelheid kracht die een motor produceert via benzine beperken.

We vragen de autoconstructeurs om de F1 deel te laten uitmaken van hun brandstof besparende research.”

Mosley denkt dan specifiek aan de energie die bij het remmen vrijkomt maar momenteel verloren gaat en aan batterijen die lichter zijn dan de huidige generatie.

Stel dat we een systeem hadden dat die grote hoeveelheden energie kon absorberen en klein en licht was. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat de energie die een wagen genereert kan worden opgeslagen en dan kan die in plaats van brandstof worden hergebruikt bij het optrekken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *